Looks like your browser language is en. Visit /en instead.

Evig sol

16 maj - 15 juli

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten och Fest

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentkort

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Evig sol

Keskiyönauringon Aika är för oss det definitiva slutet på den långa längtan efter ljuset. Varenda levande ting blommar plötsligt upp och reser sig stolt mot solen och värmen. Vi upplever en surrealistisk tid, där gränsen mellan natt och dag suddas ut, en tid där solen sprider sina värmande strålar – dygnet runt.

Det är som om både vi och naturen instinktivt förstår hur lite tid det finns att njuta och gör allt för att under några få veckor absorbera tillräckligt med energi för att räcka resten av året. Tiden står still, för en stund är det som om den upphör att existera. Upplevelsen av att två på morgonen öppna den medhavda matsäcken, bara för att upptäcka att det enda som skymmer solen är ett fåtal av de 60 intilliggande fjälltopparna, är nästan overklig och obeskrivbar. Naturen är i extas, och vi med den.

Aktiviteter

Vandring

Att stega över fjäll, myrar och hedar är det vi ägnar oss åt allra mest i Fjällnäs. Varför inte börja vandringen med att ro över sjön Malmagen för att på ett par minuter nå kalfjället

Mountainbike på kalfjäll

Området kring Fjällnäs räknas som ett av landets finaste områden för mountainbike. Lederna letar sig upp på kalfjället där du snabbt tar dig fram mellan fjälltopparna.

Flugfiske

I vattnen kring Fjällnäs finns fisk som öring, röding och så Härjedalens egna landskapsfisk - harren.

Heliskiing

Tillsammans med erfaren offpistguide färdas vi med helikopter och tar oss upp på toppar med orörd snö.