Looks like your browser language is en. Visit /en instead.

Skördetid

16 juli - 9 september

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten och Fest

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentkort

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Skördetid

Nu är livet enkelt och vardagen flyter på i stilla mak. Naturen står i sin fulla prakt och landskapet formligen badar i delikatesser. På fjället finns allt vi behöver och var vi än vänder oss så lurar en hemlig belöning i form av färska svampar och bär. Den mäktiga och mytomspunna Myskoxen, även kallad “Umingmak – den skäggige” rör sig tryggt bland kortväxta björkar.

Parningssäsongen är precis över och all energi läggs på att finna föda. Trots överflödet börjar den stundande mörka perioden göra sig allt mer påmind, kvällarna blir kortare och dimman rinner ner för sluttningarna för att stanna till och samlas upp på den blänkande vattenytan. Att se hur träekan svävar i den vita dimman där fiskelinan försvinner bort in i evigheten gör att pulsen höjs och varje sinne är på helspänn. Det är nu förråden fylls till bredden, det är här slutet börjar för den ljusa perioden.

Aktiviteter

Vandring

Att stega över fjäll, myrar och hedar är det vi ägnar oss åt allra mest i Fjällnäs. Varför inte börja vandringen med att ro över sjön Malmagen för att på ett par minuter nå kalfjället

Mountainbike på kalfjäll

Området kring Fjällnäs räknas som ett av landets finaste områden för mountainbike. Lederna letar sig upp på kalfjället där du snabbt tar dig fram mellan fjälltopparna.

Flugfiske

I vattnen kring Fjällnäs finns fisk som öring, röding och så Härjedalens egna landskapsfisk - harren.