Looks like your browser language is en. Visit /en instead.

Sprakande höst

10 september - 14 oktober

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten och Fest

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentkort

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Sprakande höst

Det första som möter oss är ett överväldigande virrvarr av färger, som alla slåss om att fånga vår uppmärksamhet. Höststormarna har förvandlat den nyss så lugna himlen till ett lapptäcke av virvlande löv och hästarna tar oss ljudlöst, nästintill glidandes, fram på de knappt upptrampade stigarna. Allt medan skådespelet fortsätter.

Aldrig förr har rött, grönt, gult och orange upplevts så mycket, så klart och starkt som nu. Naturen är vår jämlike och att lämna så få spår som möjligt är en tradition vi levt efter sedan oräkneliga generationer. Jakten omgärdas av samma ömsesidiga respekt, det vi tar det brukar vi, varken mer eller mindre.

Det är nu eller aldrig. Mörkret knackar på och vintern står för dörren, som ett sista utdraget andetag tar vi chansen att ännu en gång uppleva fjällvärlden på Ruskas vis – ren och fri från sin stundande vita skrud. Till slut lägger sig stormen och färgerna bleknar – vinterns efterlängtade lugn har anlänt till Fjällnäs.

Aktiviteter

Vandring

Att stega över fjäll, myrar och hedar är det vi ägnar oss åt allra mest i Fjällnäs. Varför inte börja vandringen med att ro över sjön Malmagen för att på ett par minuter nå kalfjället

Mountainbike på kalfjäll

Området kring Fjällnäs räknas som ett av landets finaste områden för mountainbike. Lederna letar sig upp på kalfjället där du snabbt tar dig fram mellan fjälltopparna.