Looks like your browser language is en. Visit /en instead.

Svart nysnö

15 oktober - 15 november

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten och Fest

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentkort

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Svart nysnö

Ett oändligt tvekande och utdraget vägande inleder den långa vintern. En osynlig dragkamp utspelas där nyckfulla kast mellan kaotisk snöstorm och smekande blidväder, gör att vi aldrig kan vara riktigt säkra på vilka förutsättningar som kommer att möta oss.

Att vara lyhörd för naturens växlingar och signaler har alltid varit ursprungsbefolkningens sätt att överleva, och sinnena sätts på ständiga prov. Ena dagen slukas vi av den bitande midvintern för att nästa välkomna vårens ljumma fläktar. Mustalum är en dramatisk period där marken hinner hårdna till en ogenomtränglig mörk skorpa innan snön fått sitt fäste och har därav givits det ödesmättade smeknamnet “Svart Nysnö”.

Lager för lager putsar snökristallerna det frusna landskapet innan det slutligen får den vita massiva hinna som enväldigt ska härska under oöverskådlig tid. Vi flyr in i värmen och för varje svep som gradvis bäddar in terrängen, sjunker vi allt djupare ner i de ångande och välgörande bubblorna. Allt kapslas varligt in, så också vi. Nu är det tid för omtänksamhet, innerlighet och reflektion.

Aktiviteter

Vandring

Att stega över fjäll, myrar och hedar är det vi ägnar oss åt allra mest i Fjällnäs. Varför inte börja vandringen med att ro över sjön Malmagen för att på ett par minuter nå kalfjället

Mountainbike på kalfjäll

Området kring Fjällnäs räknas som ett av landets finaste områden för mountainbike. Lederna letar sig upp på kalfjället där du snabbt tar dig fram mellan fjälltopparna.